Enorm hackerhær er snart klar til angreb

En gigantisk hackerhær er i færd med at blive samlet. Det har et af verdens førende it-sikkerhedsvirksomheder Check Point opdaget. Forsvarets Efterretningstjeneste mener, at hackerhæren kan udgøre en alvorlig trussel mod it-sikkerheden. ”Det handler om at få en masse internettrafik i en bestemt retning, og hvis bot-netværket er stort nok, kan det lægge næsten alle slags hjemmesider ned, uanset størrelse,” siger Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed ved Forsvarets Efterretningstjeneste.

Hackerne er reelt i gang med at overtage et netværk af internetopkoblede enheder, et såkaldt bot-netværk, og din egen computer, internetrouter eller webcam kan være rekrutteret som hacker-soldat uden du ved det, eller nogensinde kommer til at vide det. Det er derfor utroligt vigtigt, at man sikrer sine data og får renset sine it-enheder.

Maya Horowitz, leder af Check Points researchteam, der opdagede truslen, siger at man endnu ikke ved, hvad formålet med hackerhæren er.

Forsvarets Efterretningstjeneste, mener at nationalstater kan stå bag opbygningen af denne gigantiske hackerhær. ”Det kan være en enkelt dygtig hacker, men det kan også være nationalstater, der ønsker at skade et andet land,” forklarer Thomas Lund-Sørensen, der hentyder til tidligere ddos-angreb har kunnet spores tilbage til Nordkorea.

Kilde: finans.dk

Hvis du gerne vil ringes op?