BestSecurity advarer om fup på nettet

Svindel på nettet er ikke et nyt fænomen, men lige nu er der fokus på det som aldrig før. Vi er mange i verden der er glade brugere af internettet, og derfor risikoen for fup på nettet høj. Derfor er det vigtigt at være fornuftig, når man bevæger sig rundt på internettet. Hver dag er der nye metoder, hvorpå fupvirksomheder snyder forbrugere, så det er vigtigt at holde øjnene åbne og være skeptisk. Et af de medier, der er hårdt angrebet af fup og svindel er Facebook.

Bliv fri for fup på Facebook

Du har nok set en eller flere konkurrencer der lyder for godt til at være sandt – og i de fleste tilfælde er det også sådan. I sådanne situationer er det falske sider eller personer der reklamerer for konkurrencer eller et produkt, der leder til enten økonomisk tab for forbrugeren. Så snart nogen interagerer med et opslag af denne type, spredes det gennem Facebooks algoritme som “interessant” og flere og flere folk vil se det. Det bedste du kan gøre mod fup på Facebook er at tjekke om siden er certificeret med et flueben, tjekke hvor mange “synes godt om” siden har – eksempelvis er det urealistisk hvis et stort firma har omkring 1000 likes. Tjek også altid kommentarerne for at se, hvad andre har at sige. Det er altid vigtigt at anmelde siden til Facebook selv. Det gør du nemt ved at trykke på de tre prikker på højre side af opslaget, og vælg “Anmeld”. Det er ikke bare konkurrencer der er fup, BestSecurity vil anbefale dig at være på udkig efter falske profiler – eller catfishes – der florerer på internettet. I mange tilfælde er det robotter der er ude på forsøg på phishing, malware angreb med virus eller orm, eller ude på at få fat i dine betalingsoplysninger. BestSecurity råder dig til aldrig at opgive kortinformationer til usikre kilder eller kilder uden en sikker forbindelse (https), som du finder i adresselinjen til venstre. 

Kig efter E-mærket

Når du kigger efter e-mærket når du handler, er du allerede i gode hænder. E-mærket har fire anbefalinger, der er en god idé du følger, når du handler online
  • Tjek sektionen “Om os”. Fup virksomheder er ikke glade for at fortælle om sig selv i forhold til oprigtige virksomheder. 
  • Undersøg kontaktinformationer: Telefonnumre, adresser, e-mail. Er de til at få fat i?
  • Tilbud på mærkevarer til urealistiske lave priser.
  • Sprogfejl og stavefejl er også en gængs fælde. Fup butikker oversætter ofte deres opslag gennem oversættelsesservices, og du vil opfange at ordlyden ikke er helt som den bør være.
Holder du øje med disse punkter, tager du gode forbehold for ikke at blive snydt online.

Beskyt din telefon og tablet

Mobile enheder står også for skud, når du er på nettet. For at undgå fup anbefaler BestSecurity, at du får fat i beskyttelse til Android. Vi tilbyder dig fuld beskyttelse for fup, datatyveri og ubudne gæster til din Android enhed. Du får den bedste sikkerhed mod indtrængende trusler og angreb for kun 199,99 kr for 1 år!  Du har mulighed for at få dataen gendannet i tilfælde af, hvis du mister din enhed eller den bliver stjålet.  Programmet er nemt at bruge, sluger ikke kraft på batteriet og giver dig en sikker og tryg oplevelse. Programmet kører i baggrunden og skærmer dig for indkomne angreb. BestSecurity fupper dig ikke – vi vil gerne hjælpe dig. Kontakt os på telefon 82 82 82 35 eller send en mail på hello@bestsecurity.dk for at få mere at vide omkring sikkerhed for mobile enheder, og få en snak med Bestsecurity om fup på nettet.

Hvis du gerne vil ringes op?