fbpx

Coronakrisen får nu forsvarsminister Trine Bramsen og Center for Cybersikkerhed til at sende en advarsel.

Arbejdscomputeren er sat op derhjemme, og det gør arbejdet lettere for de it-kriminelle. Det kan nemlig være svært at opretholde samme it-sikkerhed hos de mange hjemsendte medarbejdere som ude på arbejdspladsen.

Regn ikke med, at hackerne viser samfundssind. Tværtimod udgør coronakrisen en særlig gunstig mulighed for de cyberkriminelle til at angribe danske netværk, lyder det fra Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed i en pressemeddelelse.

Han siger, at mange it-afdelinger vil komme under pres, når så mange medarbejdere arbejder hjemmefra og opfordrer alle til at udvise forsigtighed.

Regn ikke med, at hackerne viser samfundssind. Tværtimod udgør coronakrisen en særlig gunstig mulighed for de cyberkriminelle til at angribe danske netværk. Vær derfor meget forsigtig med at svække sikkerhedsforanstaltningerne, og er det nødvendigt, så gør det alene efter en grundig risikovurdering af de mulige konsekvenser, siger Thomas Lund-Sørensen.

Forsvarsminister Trine Bramsen understreger, at cybertruslen mod myndigheder og virksomheder er meget høj.

Det gælder for virksomheder og myndigheder om at være forberedt og tage de nødvendige forholdsregler ved hjemmearbejdspladser. Og det er vigtigt, at vi lytter til de gode råd, der kommer om sikker it-brug, så vi trygt kan arbejde hjemmefra, siger Trine Bramsen.

Gode råd til organisationen

Gode råd til medarbejderen

Kilde: dr.dk

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige løsning til dig og din virksomhed.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige IT-løsning til dig.