fbpx

DATO

30/04/2022

Pas på onlinesvindel

Vi lever nu i den digitale tidsalder, hvor det meste af vores tid går med at browse online og tjekke ting over internettet. Og mens vi fortsætter med at leve den digitale livsstil, er der truende trusler, der kan påvirke ikke kun os, men også dem, vi elsker som vores børn eller forældre, der er i deres gamle dage.


Top 10 du skal være opmærksom på.

I denne artikel vil vi beskrive forskellige online-svindelnumre derude, som kan ødelægge vores oplevelse online.


Nigerianske svindlere

Et af de ældste svindelnumre derude. Nogen vil sende en e-mail og hævde, at de er fra en velhavende familie i Nigeria eller et andet afrikansk land og vil søge din hjælp til at overføre deres rigdom. De vil love at give dig en del af deres rigdomme til gengæld for dækning for et bestemt gebyr, der er nødvendigt for at udføre gerningen.

Svindel med kryptovaluta

Siden kryptovalutaer boomede og blev populære, fandt cyberkriminelle måder at lokke folk til at bedrage dem. De opmuntrer folk til at investere i visse virksomheder som er ved at gå op, men i sidste ende vil din investering ikke føre til noget.

Dating og romantike fiduser

En af de igangværende og populære svindelnumre netop nu. Med fremkomsten af dating- og kærlighedsapps er der sjælløse hackere, der vil gå efter på de svage og ensomme brugere, og vil få folk til at forelske sig via falsk brugerprofil, og bagefter vil de bede om penge.

Online shopping svindel

E-handel og onlinebutikker er nu en trend, da det giver folk bekvemmelighed ved at købe ting uden at træde ud af huset. Med dette vil der være onlinebutikker eller en e-mail, der tilbyder mærkevarer, high-end eller kvalitetsprodukter til en rimelig eller billigere pris. Men til allersidst ender du med, at der ikke bliver noget produkt lige uden for døren.

Falsk antivirussoftware

Der er ikke-tekniske mennesker, der går online og bliver snydt af nogle beskeder, der informerer dem om, at deres maskine er inficeret med virus og trusler og vil kræve, at de downloader visse antivirusprodukter. Men desværre, hvad brugerne vil downloade, er højst sandsynligt selve virussen. Er du i tvivl om du har begået netop denne fejl så ring til vores support på telefon 82 82 82 95

Kontofejl

På denne fidus vil du modtage en e-mail, der informerer dig om, at der er et problem eller en fejl for din konto. De skriver du skal logge ind eller give flere detaljer for at få det rettet. Når du har angivet dine kontooplysninger, vil cyberangribere nu have dine kontooplysninger.

Gratis varer svindel

Når du besøger et bestemt websted, vises en besked om, at du skal besvare en undersøgelse, så du vil modtage ting som iPhone, nye gadgets og mere. Du skal også angive personlige oplysninger for at kvalificere dig. Efter at have svaret har de nu dine oplysninger. Dette gælder også gratis rejsetilbud via krydstogtsrederier eller flyrejser.

Digitale lykønskningskort

Selvom det ikke længere er udbredt, er der stadig få spor af denne fidus, hvor en svindler vil sende digitale lykønskningskort til forskellige e-mailadresser. Når den er åbnet, vil den downloade skadelig software, der potentielt kan stjæle dine oplysninger.

Falske velgørenhedsorganisationer

Hver gang der er en katastrofe eller katastrofe i forskellige dele af verden, vil der være donations- og velgørenhedsindsatser skabt af svindlere, så de kan malke penge fra beslægtede ånder og godhjertede sjæle, der er villige til at yde hjælp.

Arbejde hjemmefra svindel

Når pandemien rammer, bliver arbejde hjemmefra en af løsningerne for folk, der stadig har brug for at tjene penge. Og dermed forsøger svindlerne at narre folk ved at give tilbud, som jobsøgende ikke kan modstå. Men i sidste ende, efter at have udført jobbet, vil svindlerne ikke betale for dit hårde arbejde og indsats.


Undgå online trusler og svindel med BestSecurity Total Sikkerhed. Kontakt vores supportafdeling på telefon 82 82 82 95

Normalt deler topsvindlerne fællesnævnere, og der vil være situationer og scenarier, hvor du kan undgå at blive snydt af cybersvindlerne.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige løsning til dig og din virksomhed.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige IT-løsning til dig.