fbpx

DATO

02/02/2023

CFCS hæver trusselniveauet pga. pro-russiske hackere

“Trusselsniveauet for cyberaktivisme er blevet hævet fra MIDDEL til HØJT”

Cyberaktivisme har længe været en trussel mod virksomheder og myndigheder i Danmark, og nu er trusselsniveauet for cyberaktivisme hævet fra MIDDEL til HØJT af Center for Cybersikkerhed (CFCS). Baggrunden for hævelsen er den høje aktivitet blandt pro-russiske hackere, der angriber NATO-lande. CFCS vurderer, at de pro-russiske cyberaktivistgrupper nu har kapacitet til at udføre stærkere og flere angreb.

Chef for CFCS, Thomas Flarup, siger, at man kan forvente at se flere DDoS-angreb mod hjemmesider og banker, da hackerne har fået mere “slagkraft”. Han advarer dog, at angreb, selvom de er forstyrrende, ikke har en varig eller ødelæggende effekt på systemerne.

Cyberaktivisme er drevet af politiske eller ideologiske motiver og udføres af enkeltpersoner eller grupper. Det kan være en reaktion på en enkeltstående hændelse og skal tages alvorligt af danske myndigheder og virksomheder, uanset trusselsaktøren.

CFCS har udgivet en vurdering af den aktuelle trussel fra de pro-russiske cyberaktivistgrupper og tidligere også udgivet vejledning til beskyttelse mod angreb. Myndigheder og virksomheder bør være opmærksomme på truslen og træffe forholdsregler for at beskytte sig mod mulige angreb.

En af de bedste måder at beskytte dine enheder på er ved at have et kraftfuldt og pålideligt sikkerhedsprogram installeret, såsom BestSecurity Total Sikkerhed.

BestSecurity Total Sikkerhed er en komplet sikkerhedsløsning, der er designet til at beskytte dine enheder mod en række trusler. Programmet inkluderer funktioner som antivirus-beskyttelse, firewall, beskyttelse mod phishing-forsøg, og beskyttelse mod ondsindede links og malware. 

Læs mere om phishing og ransomware samt gode råd til at undgå angreb på dine digitale enheder her.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige løsning til dig og din virksomhed.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige IT-løsning til dig.