fbpx

DATO

09/02/2023

Ny rekord på 64% stigning i hackerangreb i 2022

Danske virksomheder er mere sårbare over for hackerangreb end nogensinde før. Ifølge en ny analyse fra SMVdanmark, som organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder, steg antallet af anmeldte hackerangreb mod danske virksomheder i 2022 med 64 procent sammenlignet med 2021. Det er et nyt rekordniveau.

Lasse Lundqvist, konsulent og cyberekspert i SMVdanmark, bekymrer sig over rekorden. Han siger, at mindre og mellemstore virksomheder i Danmark er gode til at udnytte de digitale muligheder, men det gør dem også nemmere at ramme for hackere, hvis de ikke passer på. Særligt er interessen for de små og mellemstore virksomheder blandt hackere steget over de seneste år, og antallet af mindre virksomheder, der oplever brud på IT-sikkerheden, er steget markant mere end antallet af store virksomheder, der er blevet ramt.

Desværre er tilgangen af nye IT-studerende faldet for 2. år i træk, hvilket gør det svært for virksomhederne at rekruttere IT-specialister. Analysen viser, at Danmark står over for en akut mangel på IT-specialister, da tilgangen til IT-uddannelserne er faldet med 19 procent fra 2020 til 2022, og Danmark forventes at mangle 22.000 IT-specialister i 2030.

Lasse Lundqvist siger, at virksomhederne bliver endnu mere sårbare over for hackerangreb i fremtiden, da mange allerede har svært ved at rekruttere IT-specialister. Der er derfor behov for at tænke nyt og finde nye løsninger for at tiltrække flere unge til IT-uddannelserne og også optage flere af dem, der søger. IT-uddannelserne afviste sidste år over 1.000 kvalificerede ansøgere på grund af mangel på pladser.

Kilde: Via Ritzau

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige løsning til dig og din virksomhed.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige IT-løsning til dig.