fbpx

DATO

15/05/2023

Russisk hackergruppe angriber Folketinget og ministeriernes hjemmesider i Danmark

En russisk hackergruppe ved navn Noname057(16) har taget ansvar for et koordineret angreb, der resulterede i nedbrud på hjemmesiderne for Folketinget, flere ministerier og styrelser i Danmark. Årsagen bag angrebet er identificeret, men Folketinget vil ikke offentliggøre detaljer om angrebet på grund af hensynet til it-sikkerheden. Det er stadig uklart, hvordan hackergruppen fik adgang til ministeriernes hjemmesider.

Claus Brask, presseansvarlig hos Folketinget, har bekræftet, at eksperterne arbejder på at løse problemet, men det er uvist, hvornår hjemmesiderne vil være fuldt funktionsdygtige igen. Nedbruddet har skabt forstyrrelser og forsinkelser i ministeriernes arbejde, og det understreger vigtigheden af solide sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte mod cyberkriminalitet og hackere.

Danmark er ikke det første land, der har været udsat for et hackerangreb, og det vil heller ikke være det sidste. Organisationer og regeringer bør tage ansvar for deres digitale sikkerhed og arbejde på at forbedre sikkerheden konstant. Dette inkluderer uddannelse af medarbejdere, sikkerhedstest og implementering af de seneste teknologier og softwareopdateringer.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige løsning til dig og din virksomhed.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige IT-løsning til dig.