fbpx

DATO

05/04/2024

Cyberangreb mod Grønland er betydelig

Center for Cybersikkerhed har frigivet den seneste opdatering af deres trusselsvurdering, der detaljerer truslen fra cyberspionage, cyberkriminalitet, destruktive cyberangreb, cyberaktivisme og cyberterror mod Grønland.

Center for Cybersikkerhed har udgivet den seneste opdatering af deres trusselsvurdering med titlen “Cybertruslen mod Grønland“. Den nye udgave beskriver truslen fra cyberspionage, cyberkriminalitet, destruktive cyberangreb, cyberaktivisme og cyberterror mod Grønland baseret på CFCS’ seneste analyse af trusselsbilledet.

Trusselsvurderingen er udarbejdet for at oplyse beslutningstagere i Grønland om den aktuelle cybertrussel og for at bidrage til risikovurderinger hos grønlandske myndigheder og virksomheder inden for cybersikkerhedsområdet.

CFCS vurderer, at truslen fra cyberspionage mod Grønland er betydelig. Grønlands centrale placering i Arktis øger denne trussel, da både Rusland og Kina har store interesser i regionen, og derfor kan udnytte opnået viden til skade for Grønlands interesser.

Ligeledes vurderes truslen fra cyberkriminalitet mod Grønland som betydelig. Især ransomware-angreb kan have alvorlige konsekvenser, både for de berørte organisationer og for Grønland som helhed, hvis vitale samfundsfunktioner påvirkes.

Truslen fra destruktive cyberangreb mod Grønland vurderes som lav. Dog kan et sådant angreb have alvorlige konsekvenser, hvis det påvirker vitale samfundsfunktioner.

Truslen fra cyberaktivisme mod Grønland anses også for at være lav. Denne trussel kan dog pludseligt eskalere, hvis aktivistiske hackere beslutter sig for at rette deres angreb mod mål i Grønland.

Endelig vurderes truslen fra cyberterror mod Grønland som ubetydelig.

For at beskytte sig anbefaler vi at investere i Total Sikkerhed fra BestSecurity til deres digitale enheder for at undgå cyberangreb.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige løsning til dig og din virksomhed.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige IT-løsning til dig.