fbpx

DATO

11/04/2024

Netbanksvindel og vishing-opkald

Beskyt dig mod den stigende trussel fra netbanksvindel: Hvordan du kan navigere sikrere i den digitale økonomi

Den digitale verden bringer en række bekvemmeligheder, men også nye risici. Én af de mest bekymrende er stigningen i netbanksvindel, hvor svindlere bliver mere sofistikerede i deres tilgange. Fra 2022 til 2023 fordoblede antallet af sager sig, ifølge nye tal fra Finans Danmark. Dette rejser spørgsmålet: Hvordan kan vi beskytte os bedst muligt mod denne voksende trussel?

Vishing-opkald

En af de mest fremtrædende tendenser er opkomsten af vishing-opkald, hvor svindlere manipulerer ofre til at dele personlige oplysninger under påskud af at være fra f.eks. politiet eller banken. Denne taktik, som blev særlig udbredt i 2023, illustrerer svindlernes evne til at tilpasse sig og udnytte vores tillid.

IT-sikkerhedseksperter advarer også om svindlernes brug af kunstig intelligens til at genskabe stemmer fra familiemedlemmer eller andre, der står offeret nært. Dette bidrager til at opbygge en falsk troværdighed og øger risikoen for at falde i fælden.

Hvad er et vishing-opkald?
Vishing-opkald er en ny form for svindel, hvor svindlere udnytter telefonopkald til at bedrage ofre til at afsløre følsomme oplysninger. Disse svindlere udgiver sig ofte for at være fra anerkendte organisationer såsom politiet eller banker for at få ofrene til at dele personlige eller finansielle oplysninger. Denne form for bedrag viser svindlernes evne til at tilpasse sig og udnytte folks tillid.

Et fælles ansvar

Selvom det ofte er borgerne, der mister penge til svindlere, er ansvaret ikke udelukkende deres. Finans Danmarks digitaliseringsdirektør, Michael Busk-Jepsen, understreger behovet for et fælles ansvar. Han påpeger, at styrken af vores sikkerhedsmekanismer kun er så stærk som det svageste led. Derfor er det afgørende, at banker, teleselskaber, sociale medier og myndigheder samarbejder om at styrke vores digitale forsvar.

Hjælp og vejledning fra BestSecurity

Men hvad kan du som individ gøre for at beskytte dig selv? For det første er det vigtigt at være opmærksom og skeptisk over for ukendte opkald eller anmodninger om personlige oplysninger. Bevar roen og undersøg påstanden, før du handler impulsivt. Del aldrig personlige eller bankoplysninger over telefonen, medmindre du er 100% sikker på modpartens ægthed.

Mens vi fortsætter med at kæmpe mod netbanksvindel og vishing-opkald, er det vigtigt at huske, at ingen sikkerhedsforanstaltninger er 100% fejlfri. Selv vores avancerede BestSecurity Total Sikkerhed kan desværre ikke forhindre vishing-opkald, men vi er her for at hjælpe dig, hvis du er i tvivl.

Med IT Support hos BestSecurity kan du kontakte vores supportteam på telefon 82 82 82 35, hvis du føler, at noget er mistænkeligt. Vores eksperter står klar til at guide dig igennem situationen og give dig den bedst mulige rådgivning.

Sammen kan vi arbejde på at skabe et mere sikkert digitalt miljø for os alle. Lad os fortsætte med at være opmærksomme, handle med forsigtighed og støtte hinanden i kampen mod netbanksvindel og andre former for svindel.

Hvad skal du gøre, hvis uheldet allerede er ude?

Hvis du desværre er blevet offer for netbankssvindel og opdager mistænkelige overførsler på din netbank, er det vigtigt at handle hurtigt og effektivt for at minimere tabet.

Først og fremmest skal du kontakte politiet og rapportere svindlen. Derefter bør du omgående kontakte din bank og anmode om at få spærret adgangen til din netbank for at forhindre yderligere uautoriserede transaktioner.

Det er også afgørende at gøre indsigelse over de betalinger, du ikke har foretaget, da dette kan have betydning for, om du får dækket noget af tabet. Vær opmærksom på eventuelle frister for at gøre indsigelse, da disse kan variere afhængigt af din banks politik og landets lovgivning.

Ved at handle hurtigt og følge disse trin kan du øge dine chancer for at minimere tabet og forhindre yderligere skade som følge af netbankssvindel.

Beskyt dig selv, beskyt dine penge, og lad os sammen gøre verden til et mere sikkert sted online.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige løsning til dig og din virksomhed.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige IT-løsning til dig.