fbpx

DATO

24/04/2024

Kunstig intelligens (AI) bliver også brugt af kriminelle

Kriminelle udnytter kunstig intelligens (AI) til at skabe svindel, herunder phishing-e-mails og falske nyhedsartikler. Beskyttelse mod denne trussel kræver konstant opmærksomhed og innovative sikkerhedsforanstaltninger.

I en ny trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed (CFCS), dateret den 8. marts 2024, kastes der lys over den eskalerende bekymring vedrørende generativ AI’s potentiale som et redskab for ondsindede aktører. Generativ kunstig intelligens, der tidligere blev anerkendt for sin rolle i kreative processer, har nu taget en uventet drejning som et våben i cyberkriminalitetens arsenal.

AI’s skjulte rolle: Skabelse af svindel
CFCS advarer om, at hackere i stigende grad udnytter generativ AI til at skabe skræddersyede og sofistikerede angreb. Ved at udnytte AI’s evne til at generere realistisk udseende tekst og medier kan hackere producere alt fra troværdige phishing-e-mails til ondsindede hjemmesider, der er designet til at narre selv de mest opmærksomme internetbrugere.

Sammen mod cyberangreb
Denne udvikling bringer nye udfordringer for både virksomheder og myndigheder. Mens traditionelle metoder til opdagelse og forebyggelse af cyberangreb stadig er relevante, kræver bekæmpelsen af generativ AI-baserede trusler en mere avanceret tilgang. CFCS opfordrer til en øget bevidsthed omkring denne trussel samt investeringer i teknologi og uddannelse for at imødegå den.

Selvom det endnu er uklart, hvor udbredt brugen af generativ AI er blandt hackere, er det klart, at potentielt misbrug er stort. Derfor er det afgørende, at virksomheder og myndigheder træffer proaktive foranstaltninger for at beskytte deres digitale infrastruktur og data.

Cybertrusler i fokus
Trusselsvurderingen er ikke kun rettet mod ledelsen og it-sikkerhedsansvarlige i danske organisationer, men også mod alle, der ønsker at forstå de voksende trusler i cyberspace. Det er kun ved at arbejde sammen på tværs af sektorer og dele viden og bedste praksis, at vi kan håndtere den stadigt skiftende cybertrussel, der stammer fra generativ AI.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige løsning til dig og din virksomhed.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige IT-løsning til dig.