fbpx

DATO

16/05/2024

Ny trusselsvurdering fra CFCS: Cybertrussel mod sundhedssektoren

Center for Cybersikkerhed vurderer, at sundhedssektoren er et attraktivt mål for cyberangreb, og trusselsbilledet er blevet mere komplekst de seneste år.

Sundhedssektoren: Et hovedmål for cyberangreb

Med store mængder værdifulde data er sundhedsorganisationer blevet attraktive for hackere, der hele tiden udvikler mere avancerede metoder og bliver bedre organiserede. Det vurderer CFCS (Center for Cybersikkerhed) d. 8. maj på deres hjemmeside.

Øget kompleksitet og nye trusler

De seneste år har trusselsbilledet ændret sig markant og er blevet mere komplekst. Efter COVID-19-pandemien har der været et vedvarende fokus på cyberspionage og cyberkriminalitet rettet mod sundhedssektoren. Desværre viser intet tegn på, at interessen fra ondsindede aktører er aftaget med pandemiens afslutning. CFCS vurderer, at truslen fra cyberspionage og cyberkriminalitet fortsat er MEGET HØJ og dominerer sektoren.

For mange cyberkriminelle handler det om at tjene penge, ofte gennem afpresning. Der er også dem, der forsøger at sælge de stjålne oplysninger videre. Selvom enkelte cyberkriminelle grupper har erklæret, at de af etiske årsager ikke vil angribe sundhedssektoren, viser den generelle adfærd, at disse angreb stadig finder sted.

Statsstøttet cyberspionage og aktivisme

Cyberspionage udføres ofte af statslige eller statsstøttede aktører, især fra Rusland og Kina. CFCS peger på, at cyberspionage mod sundhedssektoren typisk har til formål at styrke fremmede staters økonomiske og teknologiske interesser. Angrebene er ofte rettet mod virksomheder og myndigheder, der er førende inden for deres områder, hvilket gør dem til attraktive mål for udenlandske stater.

Siden januar 2023 har truslen fra cyberaktivisme været HØJ. Pro-russiske hackergrupper har intensiveret deres aktiviteter, rettet mod NATO-lande, herunder Danmark, som en del af konflikten i Ukraine. Denne type aktivisme tilføjer endnu et lag af kompleksitet til trusselsbilledet.

Beskyttelse af sundhedssektoren

Sundhedssektoren i Danmark står over for betydelige udfordringer inden for cybersikkerhed, især i takt med, at sektoren bliver mere digital og forbundet. Disse nye teknologiske muligheder skaber samtidig nye angrebsflader, som ondsindede aktører kan udnytte.

Hos BestSecurity forstår vi de særlige udfordringer, sundhedssektoren står overfor. Vi er klar til at hjælpe med at beskytte dig og/eller din organisation mod de stadigt mere sofistikerede cybertrusler. Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan styrke din cybersikkerhed og sikre dine værdifulde data.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige løsning til dig og din virksomhed.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige IT-løsning til dig.