fbpx

DATO

24/05/2024

Ransomware-angreb er steget med 200% i 2023

Ny rapport fra CSIS afslører alarmerende stigninger i ransomware-angreb, ondsindede PyPl-pakker og eksponering af betalingskort

En ny rapport fra Center for Strategic and International Studies (CSIS) viser, at geopolitisk uro og teknologiske fremskridt skaber et komplekst og dynamisk cybertrusselsbillede i 2024. Dette kræver, at virksomheder intensiverer deres cybersikkerhed.

Geopolitiske Konsekvenser for cybertrusler

Ifølge rapporten har internationale konflikter, som eksempelvis Ruslands invasion af Ukraine, ført til en markant stigning i cyberkriminalitet. Hacktivisme er på fremmarch, hvor nye grupper løbende opstår og udfører avancerede angreb. Disse angreb har til formål at skabe forstyrrelser, sprede desinformation og stjæle kritiske data. CSIS forventer, at denne tendens vil fortsætte, hvilket øger behovet for robust cybersikkerhed hos både stater og virksomheder.

Nøglepunkter fra rapporten

Rapporten afslører, at antallet af ransomware-angreb globalt er steget med 200% i 2023 sammenlignet med året før. Samtidig har der været en 400% stigning i ondsindede PyPl-pakker. Derudover blev 119 millioner betalingskort eksponeret på the dark web i 2023. Antallet af mistænkelige e-mails er også steget med 75% i løbet af det seneste år. Ransomware forbliver en dominerende trussel, og mange af de største datalæk skyldes en lille gruppe af aktører.

Introduktion af Pikabot Malware

Rapporten beskriver også en ny, avanceret malware ved navn Pikabot. Denne malware er kendt for sine sofistikerede teknikker og robuste infrastruktur, der angriber Windows-platforme via spam-e-mails og phishing-kampagner. Pikabot repræsenterer en betydelig trussel mod cybersikkerheden, og nye grupper er altid klar til at tage over, når en aktør forsvinder. Dette understreger vigtigheden af konstant at styrke cybersikkerheden og tage en proaktiv tilgang til trusler.

Fremtidige cybertrusler

Cybertruslerne vil fortsat være en stor udfordring i 2024. Cyberangreb udgør en af de største risici for både virksomheder og samfund. Det er afgørende at kunne reagere hurtigt på angreb og sikre segmenterede netværk, så hackere ikke får adgang til hele systemer ved ét enkelt angreb. Derfor er det vigtigt at have en strategi og en plan for at beskytte virksomheden, kunder og leverandører mod angreb og spionage.

For at beskytte dig selv eller din virksomhed mod de voksende trusler anbefaler vi BestSecurity Total Sikkerhed. Med denne omfattende sikkerhedsløsning kan du sikre din virksomhed mod ransomware, malware og andre cybertrusler i 2024 og fremad. Tag kontrol over din cybersikkerhed i dag og beskyt dine data og systemer effektivt.

Du kan læse hele CSIS-rapporten her.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige løsning til dig og din virksomhed.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige IT-løsning til dig.