Danmarks demokratifestival, Folkemødet, der begynder torsdag på Bornholm, står over for en potentielt alvorlig trussel fra cyberangreb. Ifølge nyeste data fra Ritzau har hele 20% af danske organisationer været udsat for cyberangreb, hvilket understreger alvoren af problemet.
Forventede cyberangreb under Folkemødet
Eksperter advarer om, at der er en betydelig risiko for cyberangreb under Folkemødet 2024. Tidligere på året blev flere hjemmesider ramt af DDoS-angreb, som skabte omfattende forstyrrelser. Disse angreb, hvor en hjemmeside overbelastes og bliver utilgængelig, er blevet mere hyppige og målrettede.
Lars Falk, direktør hos JF Data i Rønne, forklarer, at selvom de forventede angreb ikke nødvendigvis vil lamme samfundet, kan de stadig skabe væsentlige forstyrrelser. “Det er de mindre DDoS-angreb, som kan irritere og forstyrre aktiviteterne på Folkemødet. De er hurtigt overstået, men kan i øjeblikket virke meget generende,” udtaler han. Lars Falk vil selv deltage i en debat om cybersikkerhed under Folkemødet.
Bornholms Lufthavn har før været ramt
I et tidligere tilfælde blev Bornholms Lufthavn ramt af et omfattende hackerangreb, hvilket yderligere viser sårbarheden over for cybertrusler.
Høje trusselsniveauer og daglige angreb
Center for Cybersikkerhed har hævet trusselsniveauet for destruktive cyberangreb fra “lav” til “middel”. Dette skyldes en øget risikovillighed fra Rusland, som muligvis vil rette cyberangreb mod kritiske sektorer i Danmark. Forsvarsministeren understreger vigtigheden af at være forberedt på disse trusler.
Danske Bank rapporterede i januar 2024, at de dagligt oplever op til 1.000 cyberangreb, hvilket er en del af en større tendens, hvor truslen fra cyberkriminalitet mod danske myndigheder og virksomheder er vurderet som ‘MEGET HØJ’. Denne vurdering er baseret på en femtrinsskala, hvor ‘MEGET HØJ’ er det højeste trusselsniveau.
Bornholms Politi er forberedt
For at imødegå disse trusler har Bornholms Politi forberedt sig grundigt. Vicepolitiinspektør Allan Bredahl fortæller til TV2 Bornholm, at de har opstillet og øvet mange scenarier for at være klar til potentielle cyberangreb. “Vi føler os godt forberedte til Folkemødet,” siger han.
Selvom politiet er klar til at håndtere eventuelle cyberangreb, understreger Allan Bredahl, at de besøgende ikke behøver at bekymre sig. “Den almene borger skal gå til Folkemødet med et stort smil på læben, nyde debatterne og deltage aktivt i demokratifestivalen,” opfordrer han.
Med disse foranstaltninger håber Bornholms Politi at sikre en tryg og sikker oplevelse for alle deltagere ved Folkemødet 2024, trods de potentielle cybertrusler.
Kilde
Artiklen er baseret på informationer fra TV2 Bornholm.
Har du brug for antivirus eller hjælp med computeren?
Hos BestSecurity tilbyder vi rådgivning om IT-sikkerhed samt support til både private og erhverv. Vi hjælper dig med alt fra at beskytte din computer mod virus til at løse dine IT-problemer.
Ring til os på tlf. (+45) 82 82 82 35 eller indtast dit nummer herunder, så vi kan tage en uforpligtende snak om dit behov for IT-hjælp: