fbpx

DATO

20/06/2024

Hvad skal du gøre, hvis din Facebook er blevet hacket

Bliv ikke panikslagen, hvis din Facebook-konto bliver hacket. Følg disse trin fra BestSecurity for at genoprette adgangen og sikre din konto fremover.

Hos BestSecurity har vi bemærket, en stigende tendens til at private er blevet hacket på deres Facebook-konto. Det er en ubehagelig og stressende situation, men fortvivl ikke – der er effektive måder at genvinde kontrollen over din konto på og sikre den fremover. Her er en guide til, hvordan du håndterer det, hvis du er blevet hacket på Facebook.

Tegn på, at din Facebook-konto er blevet hacket

Først og fremmest skal du kunne genkende tegnene på, at din konto er blevet kompromitteret:

 • Pludselige ændringer i dine kontooplysninger (som e-mail eller adgangskode).
 • Beskeder sendt fra din konto, som du ikke har skrevet.
 • Venner modtager spam fra din profil.
 • Du bliver udelukket fra din konto uden grund.

Trin til at gendanne en hacket Facebook-konto

 1. Forsøg at logge ind: Gå til Facebooks login-side og prøv at logge ind med dine nuværende oplysninger. Hvis det ikke virker, klik på “Glemt adgangskode” for at starte gendannelsesprocessen.
 2. Gendan din konto: Facebook har en specifik side til gendannelse af hacket konti: facebook.com/hacked. Følg vejledningen her for at genvinde adgangen til din konto.
 3. Skift din adgangskode: Hvis du kan logge ind, skal du straks ændre din adgangskode. Gå til Indstillinger > Sikkerhed og login > Skift adgangskode.
 4. Tjek dine login-aktiviteter: Gå til “Hvor du er logget på” i sikkerhedsindstillingerne for at se en liste over enheder, der er logget ind på din konto. Log ud af alle ukendte enheder.
 5. Opdater sikkerhedsindstillingerne: Aktiver to-faktor-autentificering (2FA) for ekstra sikkerhed. Dette kræver, at du bekræfter din identitet med en ekstra kode ved hvert login.
 6. Undersøg kontoens e-mail og telefonnummer: Sørg for, at dine kontaktoplysninger ikke er ændret. Hvis de er, skal du ændre dem tilbage til dine egne.

Forebyggelse af fremtidige hackingforsøg

 • Brug en stærk adgangskode: En kompleks adgangskode, der indeholder en kombination af bogstaver, tal og specialtegn, gør det sværere for hackere at få adgang til din konto. Se vores guide til oprettelse af stærke adgangskoder.
 • Aktivér to-faktor-autentificering (2FA): Dette giver et ekstra sikkerhedslag ved at kræve en anden form for identifikation udover din adgangskode. Læs mere om fordelene ved to-faktor-autentificering.
 • Vær forsigtig med phishing: Undgå at klikke på mistænkelige links eller åbne vedhæftede filer fra ukendte afsendere. Vores artikel om, hvordan du genkender phishing-forsøg, kan hjælpe dig med at blive mere opmærksom.
 • Hold din software opdateret: Sørg for, at din computer og mobile enheder har de nyeste opdateringer og sikkerhedsprogrammer. Se vores anbefalinger til sikkerhedssoftware.

Hvad gør man, hvis Messenger også er kompromitteret?

Hvis din Messenger er blevet kompromitteret, skal du følge lignende trin som med din Facebook-konto:

 • Skift din adgangskode.
 • Log ud af alle enheder.
 • Tjek sikkerhedsindstillingerne.
 • Undersøg dine beskeder for uautoriseret aktivitet.

Søg hjælp hvis nødvendigt

Hvis du ikke kan få kontrol over din konto ved at følge disse trin, kan du kontakte Facebooks support for yderligere hjælp. De kan tilbyde vejledning og assistance til mere komplekse situationer. For yderligere råd og produkter, der kan hjælpe med at sikre din online sikkerhed, besøg BestSecurity.dk eller kontakt os på telefon (+45) 82 82 82 35. For at læse mere om vores IT-support kan du klikke her.

Konklusion

At få sin Facebook-konto hacket er en frustrerende oplevelse, men ved at følge de ovenstående trin kan du genoprette adgangen til din konto og styrke dens sikkerhed mod fremtidige angreb. Husk altid at være opmærksom på sikkerhedsindstillinger og vær forsigtig med dine online aktiviteter, for at beskytte dine personlige oplysninger. For mere information er du velkommen til at kontakte os.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige løsning til dig og din virksomhed.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige IT-løsning til dig.