fbpx

DATO

24/06/2024

Hvem ejer Kaspersky? Hvad du bør vide om din antivirussoftware

Hvad er konsekvenserne ved fortsat brug af Kaspersky?

Kaspersky Lab er en velkendt russisk cybersikkerhedsvirksomhed, som har været i centrum af en række kontroverser, især i USA. På det seneste har en amerikansk domstol opretholdt et forbud mod Kaspersky-software i føderale myndigheder. Men hvad betyder dette for danske virksomheder og privatpersoner, der fortsat bruger Kaspersky?

Bekymringer om sikkerhed og databeskyttelse

En af de største bekymringer ved brug af Kaspersky er mistanken om virksomhedens forbindelser til den russiske regering. Amerikanske myndigheder frygter, at Kaspersky’s software kunne bruges til spionage eller cyberangreb. Selvom Kaspersky gentagne gange har afvist disse påstande, har de ikke formået at overbevise alle regeringer og organisationer.

Det danske Center for Cybersikkerhed opfordrer også til, at man undgår at bruge russisk antivirussoftware, herunder Kaspersky, af sikkerhedsmæssige årsager. De mener, at der er en potentiel risiko ved at bruge software fra leverandører, som har bånd til stater, der kan have interesse i at udnytte adgangen til følsomme data​ (Kaspersky)​.

Potentielle konsekvenser

  1. Databrud og spionage: Hvis mistankerne om Kaspersky’s forbindelser til den russiske regering er sande, kan det betyde, at følsomme data fra virksomheder og privatpersoner kan være i fare. Dette inkluderer alt fra personlige oplysninger til forretningshemmeligheder.
  2. Manglende opdateringer og support: I takt med at flere regeringer og organisationer forbyder brugen af Kaspersky, kan det resultere i manglende opdateringer og support fra Kaspersky. Dette kan gøre softwaren mindre effektiv mod nye cybertrusler.
  3. Omdømmerisiko: For virksomheder kan brugen af Kaspersky have en negativ indvirkning på omdømmet, især hvis kunder og partnere stiller spørgsmålstegn ved virksomhedens engagement i datasikkerhed.

Hvad kan man gøre?

Hvis du som virksomhed eller privatperson stadig bruger Kaspersky, er det vigtigt at overveje følgende skridt:

  • Evaluér alternative løsninger: Overvej at skifte til andre anerkendte cybersikkerhedsleverandører, som ikke er under lignende mistanke eller forbud.
  • Gennemgå din cybersikkerhedsstrategi: Sørg for, at din cybersikkerhedsstrategi er opdateret og inkluderer flere lag af beskyttelse.
  • Hold dig informeret: Følg med i nyhederne og officielle anbefalinger vedrørende cybersikkerhed og specifikt Kaspersky, så du kan træffe informerede beslutninger.

Tjek dine partnere

For at sikre, at du ikke benytter Kaspersky’s partnere i Danmark, kan du besøge deres partnerhjemmeside og finde en liste over deres samarbejdspartnere. Dette kan hjælpe dig med at træffe informerede beslutninger om dit valg af cybersikkerhedsleverandører.

Afsluttende bemærkninger

Mens Kaspersky fortsat hævder sin uskyld, er det vigtigt for brugere at veje risiciene ved fortsat brug af deres software. At skifte til en anden leverandør kan være en fornuftig sikkerhedsforanstaltning for at beskytte dine data og opretholde tilliden hos kunder og partnere.

Læs mere om anbefalingen fra det danske Center for Cybersikkerhed i denne artikel fra DR.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige løsning til dig og din virksomhed.

bestsecurity favikon

Skal vi hjælpe dig?

Book et møde med en konsulent og modtag et opkald indenfor 24 timer.

Så finder vi den rigtige IT-løsning til dig.