Bankrøveri via nettet

af 1 august 2017Antivirus, Security

Det bliver stadigt vigtigere og vigtigere at være opmærksom på sin IT-sikkerhed. Otte kunder i Danske Bank har tilsammen fået stjålet 700.000 kroner fra deres konti, efter at kriminelle har fået adgang til deres konti og overført penge til udlandet. Tyvene brugte højst sandsynligt en kombination af malware og phishing til at lokke en ekstra kode ud af Danske Bankkunder. Danske Bank og DanID oplyser, at tyvene denne gang har brugt malware på kundernes pc’er. Ifølge en advarsel på Danske Banks log-in side til netbanken, er kunderne muligvis blevet franarret en ekstra NemID-kode, mens de har været logget på Danske Banks netbank.

De kriminelle kræfter på internettet bliver stadig mere raffinerede i deres tricks og metoder. Ved hjælp af diverse programmer har bagmændene haft fuld adgang til brugerens netbank, uden at brugerne har haft mulighed for opdage tyverierne, da brugeren selv samtidigt har kunne fortsætte sin session i netbanken som normalt. Det bekræfter DanID.

Det er stadig Android og Windows, der udsættes for langt de fleste hackerangreb, men den voldsomme stigning viser, at Apples brugere nu skal tænke sig godt om, når de færdes på nettet og sikre sine data.