Facebook hærges af virus

af 14 august 2017Antivirus, Security

Facebook hærges i øjeblikket af en meget ondskabsfuld virus, der kan føre til identitetstyveri.

Virussen spredes gennem Facebooks beskedtjeneste, Messenger, og vil søge at sende beskeder ud til offerets personlige kontakter, og således kan spredningen ske igen og igen, når beskederne åbnes og læses. Dette er eksempelvis sket for en 27-årig mand, som den norske avis VG har talt med. 40 af hans venner har fået en besked fra ham med virus i.

Ifølge Nettavisen indeholder beskederne en emoji samt et link til en ekstern side. Dette link bør Messenger-brugere ikke klikke på, da det indebærer en risiko for identitetstyveri, advarer Nettavisen. ”Der er en stor risiko, fordi de får adgang til e-mail og telefon, hvis du har tilknyttet dem til din Facebook-konto. Du kan let blive offer for identitetstyveri,” lyder det fra It-sikkerhedsekspert Jørund Heimholt. Han råder folk til at skifte password på Facebook og på Google. Derudover bør brugerne også se, hvilke enheder, telefoner, tablets og så videre, der er koblet op til Facebook. Eventuelle udenlandske enheder skal fjernes.

Brugere på Facebook fra så forskellige steder som USA, Ungarn og Brasilien, som eksemplet herunder, melder at være stødt på virussen. Det er indtil videre stadigt ukendt, hvor omfattende spredningen er.